nah trang-hoi an-hanoi
nah trang-----hoi an-----hanoi
nah trang is een grote moderne badplaats ,die omgeven door groene bergen in een mooie baai ligt,met brede palmomzoomde stranden en kleine eilandjes voor de kust.
ik denkt, dat het vroeger een schitterende plaats was,maar sinds hier de rijkdom heeft toegeslagen,en men welvaart met hoogbouw wil beweizen,lijkt het hier eerder op benidorm en salou,alleen nog
luxer. sheraton,hyat,novotel etc,alle hotels zijn met wolkenkrabbers aanwezig.
maar in de gezellige binnenstad vind je nog die leuke vietnamese cultuur.de soepomas, de bia hoi tentjes en rijen kroegjes en restaurantjes.
we vonden een leuk hotel,een paar stappen van het strand, dus genieten aangezegd.
maar de highlight van nah trang was wel de snorkeltocht.de kleine eilandjes zijn omgeven door prachtige ongerepte k0raalriffen met gigantisch veel vis, je zwemt echt in een tropisch aquarium.het
was een gezellige dag op de boot , met heerlijk eten en leuke gesellschap,een paar japanners en engelsen.
de volgende dag besloten we om weer onze geprezen slaapbus naar hoi an te nemen.alleen is de nachtslaapbus wel een ander verhaal , dan de dagslaapbus.
ze leggen gewoon nog wat matjes in het middenpad en zo lig je dan gezellig met z,n 4tjes kont aan kont 12 uur lang.
ik had een leuke jonge vietnamees naast me , die ik af en toe kon omarmen.
hoi an kenden wij al ,en het was de moeite waard om het nog een keer te bezoeken.het is net een openluchtmuseum met zijn oude huisjes.het ligd schitterend aan een rivier links en rechts groene
rijstvelden.
we hebben fietsen gehuurd en naar het brede strand gefietst(alleen de tocht ernatoe was een genot, door de kleine dorpjes en rijstvelden.) s,avonds in die leuke restaurantjes langs de rivier
gegeten, en natuurlijk een paar zomerjurkjes laten maken, want hoi an is DE kleermakersstad.
tot nu toe hadden we alleen maar prachtig tropisch weer,maar over onze volgende bestemming:ha long bay lazen wij alleen maar slechte weerberichten voor de volgende week.de hele oostkust tot in
china toe zit potdicht en regen.
wij zijn flexible en hebben onze route omgegooid:
we vonden een goedkoop vluchtje van 1 uur naar hanoi(iets anders dan 20 uur in de bus of trein, en niet veel duurder)
vanuit hanoi gaan we met de nachttrein naar sapa, naar de hilltribes en van daar trekken we china in
maar eerst gaan we van deze ongelovelijk hektische maar typisch vietnamese stad genieten..
we hadden weer geluk met een leuk hotel midden in het oude centrum,dus we kunnen ons vanavond in het uitgaansleven storten,en dan voldaan in ons knusse bedje rollen...
Wij wisten wel dat jullie het weer helemaal naar jullie zin gingen hebben. Als ik het lees denk ik ook, dat moeten wij ook doen. Maar ja, je kunt niet alles hebben in het leven.
Hallo Gerrard en Gitte, Wat een mooie reis, als ik al die verhalen lees en foto's bekijk. Verruimt je horizon, denkl ik. Maak flink wat foto's, die ik dit najaar kan bekijken. Wist je Gerrard, dat het motor vriendje van che is overleden? Is het rode boekje in het Chinees te koop? Leuk soevenier lijkt mij. Marjo was in Tibet. Ongelooflijk. Probeer er te komen. Veel liefs(sorry Arly) Veel reisplezier en veel indrukken. Tot ziens Wim